Jdi na obsah Jdi na menu
 


V zápasovém >>>překvápku<<< zvítězil náš tým

15. 2. 2012

Aktualizováno 16.2.2012 v 19:40 - doplněno hodnocení trenéra

logo_zapas.jpgJistě se ptáte, proč překvápko. Po příjezdu do Satalic jsme zjistili, že o našem utkání se tam vůbec neví! Domácí naštěstí měli v plánu trénink od 17:30, a tak dali dohromady mužstvo, respektive ho slepili z svých 7 hráčů a třech našich - Dana Černého, Jakuba Kadeřábka a Jana Golla. Hrálo se 9+1, náš tým měl k dispozici jednoho hráče na střídání, domácí nikoho. Podmínky ke hraní byly poměrně těžké. Umělka vcelku klouzala, foukal dost silný vítr, který cvičil jak s hráči, tak především s míčem.

Trochu lépe začal možná soupeř. Sice nepředváděl na pohled příliš pohledný fotbal, ale měl první šance. Našemu týmu nějakou dobu trvalo, než se dostal do tempa, získal na kopačky klid a také si něco vytvořil. Cca druhou šanci domácí proměnili. "Náš" gólman Černý vykopl, míč se snesl za obranu a útočník ho dostal za záda brankáře. Pak jsme sice tempo hry víceméně diktovali my, ale výraznější šance jsme neměli. Na druhé straně Satalice mohli skórovat, ale netrefili branku. Pak jsme nejprve vyrovnali gólem Žižky a následně díky Antocimu jsme šli do vedení 2:1. V poločasové přestávce jsme si vysvětlili několik nedostatků v naší hře....

...a nástup do druhé půle se nám herně zdařil. Spokojen s ním byl i trenér Kain. Vedení jsme navýšili díky důrazu Skuhravého  na vápně už na 3:1. Zbytek zápasu už jsme měli celkem bezpečně pod kontrolou a vznikaly i docela pohledné kombinace. Nakonec jsme zvítězili poměrem 3:1 a v neděli změříme v hale síly se 7 soupeři - 5 z toho z naší soutěže.

SK UNION ČELÁKOVICE - FC Pragis Satalice    3:1 (2:1)
Branky UNIONU: Žižka, Antoci, Skuhravý.

Hodnocení trenéra Václava Kaina

Do našeho prvního společného utkání vstoupili kluci s jednou velkou změnou. V obranné fázi jsme přešli od hry s liberem na zónové bránění, protože ve věku starších žáků by se s ním chlapci měli pomalu seznámit. Chvíli nám potrvá, než si někteří zvyknou bránit prostor místo hráče. Obdržíme také mnoho branek, než se naučíme v obraném bloku pohybovat, bránit, zajišťovat, přebírat hráče apod. Utkání mělo pro mě informativní charakter a někteří hráči si zahráli i na postech, na kterých dosud hráli sporadicky. Nechci hodnotit týmový herní výkon, protože individuální herní výkon jednotlivců je mnohem důležitější!
Tam mě někteří mile překvapili, někteří naopak vyprodukovali mnoho chyb a to i např. v jednoduchých přihrávkách, kdy hráči nebyli v herních situacích pod tlakem soupeře.
Nicméně v utkání bylo dost pohledných kombinací a to především začátkem druhé půle. Zde mě kluci přesvědčili, že vím, o čem jsem v poločase mluvil a byli za to s nadšením pochváleni. Chybělo mi však od některých hráčů více pohybu a dravosti, ale to doženeme. Už kondiční testy, které mají svojí váhu a mnohé o hráčích napoví, ukázali, že potřebujeme na aerobní vytrvalosti trošku přidat.

Chtěl bych ještě poukázat na morálně volní vlastnosti hráče, které dělají fotbalistu fotbalistou. To jak hráč vystupuje, jak se projevuje, jak se chová, jak reaguje a jedná, jak myslí, jak hodnotí, jaký má přístup, vlastnosti, charakter, je jedním ze základních kamenů být úspěšným nejen fotbalistou, ale člověkem! Proto mě zklamaly některé reakce na herní situace, které se nenesli v duchu fair play a samotnému hráči ani týmu nepomůžou, ba naopak.
Věřím, že se již nebudou opakovat, protože je nebudu akceptovat.